Замовити дзвінок
Головна
>
Блог
>
Як правильно вибрати унітаз: поради для зручного вибору
Як правильно вибрати унітаз: поради для зручного вибору

На сьогодні унітази відрізняються за розмірами, видом, зливом та виробником і покупцеві важко вибрати той чи інший унітаз, щоб служив якомога довше та й за ціною був доступний. В нашій статті ми розглянемо ряд критеріїв на які діляться унітази та допоможемо Вам правильно вибрати унітаз!


Вид: підлоговий або підвісний унітаз. З самої назви вже зрозуміло Вам про що йдеться. Підвісний унітаз є набагато компактніший і вибирається для маленьких ванних кімнат, кому потрібно зекономити місце. Якісний підвісний унітаз витримує велике навантаження (приблизно до 400 кг), тому Вам не потрібно переживати про його надійність. Якщо Ви оберете саме підвісний унітаз, то варто згадати про бачок до нього. Він вважається одним із найсучасніших видів унітазів - він дозволяє вбудовувати бачок у стінку, але із зовні Ви будете бачити тільки кнопку змиву або ж іншими словами - систему інсталяції. Що ж на рахунок підлогового унітазу, то тут все значно простіше - він переважно традиційної форми і ціна такого унітазу значно нижча.


Злив. Тут вже все залежить від виведення каналізаційної труби у вашій ванній кімнаті. Зливи діляться на вертикальний, горизонтальний та косий. Якщо Ви тільки виводите труби, то самим оптимальним є вертикальний злив. Сам унітаз насаджують на трубу і тим самим економлять місце і ховають у спеціальну гофру, яка з’єднує унітаз і трубу, що є більш гігієнічно та надійно. Косий злив найчастіше зустрічається в старих житлових квартирах, горизонтальний – в котеджах.


Система зливу. Важелі та шнурки, за які звикли колись тягти вже у минулому. Тепер всі виробники використовують кнопкову систему зливу. Кнопка може бути як суцільна, так і поділена на дві частини. Поділена кнопка значно зекономить Ваші затрати на воду, що актуально в сьогоднішній час. Натиснувши на маленьку кнопку змиється приблизно від 2-4 л води, а на велику від 6 – 8 л. Але також варто сказати, що деякі виробники виготовляють суцільну кнопку з функцією «стоп», тобто Ви самі можете контролювати злив води подвійним швидким натисканням. Тут вже все залежить від виробника конкретного унітазу, тому перш чим вибрати унітаз проконсультуйтесь з працівником магазину на рахунок даного питання.


Матеріал. Найпоширенішим матеріалом є фарфор і фаянс. Фарфор в порівнянні з фаянсом має дві величезні переваги – довговічність і легкість в очищенні. Фарфорові унітази прослужать Вам 50 років, фаянсові - приблизно 30 років. Але тут погодьтесь, що 30 років це є теж багато, позаяк напевно переважна більшість населення за цей час переробить ремонт у своїй ванній кімнаті та змінить свій унітаз на більш сучасний. Для справжніх "гурманів" сучасний ринок пропонує унітази з чавуну, сталі, скла, пластику і навіть золота. Ці варіанти, звичайно ж, є значно дорожчими, але все залежить від вашого бюджету та особистих вподобань.


Виробник. На сучасному ринку є великий вибір як вітчизняних, так і імпортних унітазів. Якщо ви підтримуєте вітчизняного виробника, зверніть увагу на унітази від заводів Cersanit, Коломбо та інші. Варто відзначити, що деякі серії унітазів Cersanit все ще виготовляються у Польщі. Ці виробники є добре відомими та гарантують якість своїх товарів, а також регулярно оновлюють ринок новими колекціями. Більш дорогими є унітази італійського, чеського, іспанського, німецького та польського виробництва. Тут вже вибір за вами та вашим гаманцем.


Надіємося, що, прочитавши цю статтю, ви розібралися з питанням, як вибрати унітаз, який максимально зручний для будь-якого приміщення. В нашому інтернет-магазині сантехніки та в фізичних магазинах сантехніки мережі Митний Склад ми пропонуємо великий вибір унітазів від різних виробників.


Використайте ці поради та знання для того, щоб зробити правильний вибір унітазу, який задовольнить ваші потреби та бюджет.

18.08.2017 00:41
Читайте також:
Замовити дзвінок
Svit One - tools for business Made in Svit